Diabetes en mondzorg

Dit programma over 'diabetes en mondzorg' is eerder ontwikkeld voor IQual-groepen met medewerking van dr. Wijnand Teeuw, parodontoloog bij Glimlach! Paro Gouda, en nu aangepast naar een e-learning voor individueel gebruik. Een aantal onderdelen blijft echter het meest effectief als je die samen met bijvoorbeeld je collega's doet of later met je collega's bespreekt. Samen kun je reflecteren op je handelen.

Deze e-learning start met een algemene kennistoets en bestaat verder uit drie delen:

  1. het behandelen van patiënten met diabetes
  2. acute situaties bij patiënten met diabetes
  3. diabetes gezamenlijk aanpakken

Aan het einde van de e-learning:

  • Heb je meer kennis over diabetes en verwijsmogelijkheden
  • Kun je patiënten met diabetes adequaat voorlichten, behandelen en verwijzen naar andere disciplines of multidisciplinaire teams.

Tijdens deze e-learning worden vragen gesteld, waarop je direct na beantwoording een terugkoppeling krijgt. Ook zijn er een aantal open vragen opgenomen. Ook hierop krijg je feedback. De antwoorden worden gecontroleerd op basis van een aantal parameters. Het kan zijn dat een goed antwoord fout gerekend wordt en andersom. De feedback is in alle gevallen gelijk, zodat je zelf kunt beoordelen of je de informatie goed begrepen hebt. Dit heeft geen invloed op het behalen van een certificaat of krt-punten.

Je kunt de e-learning op elk gewenst moment stoppen om later verder te gaan.

Er zijn KRT-punten toegekend. De punten worden na goedkeuring door het KRT, bij afronding automatisch verwerkt. Dit kan alleen als je bent ingelogd tijdens het het maken van de toetsvragen.

Meer informatie over deze site vind je onder 'reglement'.